Monstertruck

Mennesker har en tendens til å alltid gå fullt ut når de blir oppfinner noe. Uansett hvilken teknologi som kommer på markedet, skal den minste mulige og den største mulige varianten bygges og vises frem. Når det kommer til biler og rå motorkraft, er det ingen som kan måle seg med en monstertruck, med mindre det er snakk om militære kjøretøy. Utrolig populært i USA.

Monstertruck er veldig populære i USA, der alt det store og kraftige har blitt dyrket i århundrer. Det er høyst usikkert hva monstertruck kan kalles – det er verken en sport eller et ordentlig race. Monstertruck er rett og slett rå underholdning i verdensklasse, underholdning som dessverre ikke er å finne på vårt egne kontinent. Vanligvis fremføres show med monstertruck foran titusener av tilskuere.

Vanlige personbiler og større jeep får et helt nytt underlegg – gigantiske hjul på over tre meter festes fast under bilen og kobles til motoren. Deretter setter de ut på en stor gjørme- eller grusbane, der de kjører omkring og valser over små personbiler som om de var maur. Du har sikkert sett det på TV. Kanalen Extreme viser monstertruck-show fra tid til annen. Den mest kjente monstertrucken gjennom tidene er trolig Bigfoot, et navn som nesten har blitt synonymt med monstertruck mange steder på planeten.