Mercedes-Maybach S-Class Pullman

Snakker vi luksusbiler, er det umulig å nevne Mercedes. Mercedes har produsert en rekke luksusbiler gjennom tidene, mange av dem evige klassikere som elsker i mange tiår etter at produksjonen er over. Vil man dog gå enda en klasse opp, er det Mercedes-Maybach som fanger oppmerksomheten. Dette er utrolig luksuriøse biler som koster en formue, og som virkelig kan sies å være i en klasse for seg selv. Fete biler til fete priser.

Den nyeste av disse saftige doningene er Mercedes-Maybach S-Class Pullman, med en utsalgspris til rundt fire millioner kroner i den enkleste varianten. Dette er en såkalt personlimousin, en mellomting mellom en personbil og en limousin. Her får du ikke plass til hele vennegjengen, men fire passasjerer i baksetet kan virkelig strekke ut beina og puste inn den dyrebare duften av nytt skinn og tekstiler i toppklassen.

Ikke beregnet til å kjøres av eier

Foran skal sjåføren sitte – en Maybach bør aldri kjøres av eieren. Dermed kan mange vanlige mennesker stille spørsmål vet formålet med en Maybach. Hvorfor kjøpe en bil man ikke kan kjøre? Jo, det er fordi man gjerne allerede har tre-fire biler i garasjen som man absolutt bør kjøre. En Maybach skal ta deg til og fra forretningsmøter eller det private flyet, intet mer og intet mindre. Med en V12 biturbo motor kan den nå høye farter på utrolig kort tid, selv om doningen er hele seks og en halv meter lang. Seks liter og over fem hundre hestekrefter gjør susen.