Kjendiser og luksusbiler

Mange kjendiser vekker oppsikt etter å ha shoppet ny bil. De best betalte kjendisene innenfor film eller fotball kjøper nye biler for millioner hvert eneste år. Flere har en hel samling også, men Evert Louwman sitter på kanskje verdens flotteste private bilsamling. Skal du på bilferie i sommer, er det verdt å få med seg en tur innom Nederland. Utenfor Haag finner man et av Europas mest interessante og velfylte bilmuseer. Eieren heter Evert Louwman, som arvet alt fra sin far Pieter, som kjøpte den første bilen i samlingen i 1934. Familien var den gang importør av Dodge til Nederland, og i dag er det sønnen Evert som både står bak bilmuseet, men som også står for importen av både Suzuki, Lexus og Toyota til Nederland.

Eid av flere kjendiser

Samlingen som i dag blir vist frem på et eget museum som åpnet i 2010. Før dette ble bilene vist frem forskjellige steder. Nå har de fått fast plass, som ble åpnet av selveste Dronning Beatrix. De 230 bilene er eid av flere kjendiser og verdt å nevne er Sir Winston Churchill, Steve McQueen og Elvis. Museet blir ansett som et av Europas mest spennende bilmuseer og man kan bare tenke seg til hvor mye samlingen er verdt, da hver enkelt bil er i millionklassen.

Neymar Jr elsker fart

For folk flest er det vanskelig nok å kjøpe seg en helt ny bil, og man går med en drøm om å vinne seg en bil. For fotballstjernen Neymar Jr. er det ingen problemer i å investere i dyre sportsbiler. Han er blant flere fotballstjerner som er spesielt interessert i biler. Han har bygd opp pen samling selv som består av blant annet en Audi R8 GT og en Porsche Panamera. Audien er av verdens raskeste biler og går fra 0 til 100 kilometer i timen på kun 3,4 sekunder. Bilen er selvfølgelig en kabriolet. Porschen hans er heller ikke en sinke i trafikken, for modellen skal ha hele 247 hestekrefter og en maksfart på 390 kilometer i timen. Neymar Jr. har hatt stor suksess på fotballbanen og mange unner den unge Barcelona-stjernen all luksus. Han skal nemlig også være eier av et eget helikopter, samt en Speedy Yacht som skal ha kostet rundt 8 millioner dollar eller ca. 65 millioner norske kroner. Neymar Jr. elsker altså fart og spenning også utenfor fotballbanen.

Fotballstjerner og biler

Neymar Jr er ikke den eneste fotballspilleren som har startet å samle på dyre og eksklusive biler. Både Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Wayne Rooney har store og eksklusive garasjer. Ronaldo eier en Lamborghini Aventador med hele 700 hestekrefter. Portugiseren som daglig spiller i Real Madrid lyktes ikke å vinne hverken ligaen eller Champions League i år, men blir regnet som en av verdens beste fotballspillere, sammen med Lionel Messi. Argentineren derimot vant både ligaen og Champions League. Han har derfor ingen grunn til å være beskjeden på landeveien heller, med sin Maserati GranTurismo MC Stradale. Når det gjelder biler har Wayne Rooneys smak en mer klassisk stil enn de ekstravagante sportsbilene til de andre nevnte spillere, med en Aston Martin Vanquish. Bilmerket er engelsk, og kjent fra flere James Bond-filmer. Det er også en annen hobby som ser ut til å høre sammen med den spenningssøkende sportsbilentusiasmen og høye sigarføring disse spillerne har til felles. For å krysse på alle boksene må man også ta del i et pokerstevne eller to, enten det bare er et lite besøk, som Messi, for veldedighet eller dønn seriøst som Neymar Jr’s virkelige pokerkarriere og jobb som PokerStars ambassadør. Neymar deler også entusiasmen for PokerStars med kollega Ronaldo. Der Rooney skiller seg ut med valg av bil, skiller han seg også ut ved å være en av de få som ikke spiller.

Biler i millionklassen

Utenfor treningsfeltet hos både Chelsea og Liverpool bør vaktholdet være meget godt. Den målfarlige spissen Eto’o byttet på å kjøre i en av sine to Maybech 57 S Xanatec Coupe-modeller da han spilte i Chelsea. Hver av bilene koster over 7 millioner kroner. Liverpool er ikke kjent for å være den tryggeste byen å parkere dyre biler på gata, men Liverpool spissen Mario Balotelli tar allikevel sjansen å kjøre på trening med sin Ferrari F12.