Jaguar XKR 75

Jaguar er et verdenskjent britisk bilmerke som alltid har holdt seg et steg over de andre personbilene i Europa. De har satset høyt på luksus, britisk luksus i toppklassen. Merket er lett gjenkjennelig på grunn av kattedyret jaguaren det fokuserer på. Det raske, ville dyret er kjent for å være nærmest usynlig for den uerfarne reisende. Dermed posisjonerer Jaguar seg som et merke for gentlemen – akkurat derfor James Bond alltid fartet rundt i deres nyeste modeller.

Jaguar XKR 75 fikk mange bilelskere til å undre. XK120 hadde en toppfart på 120 mil i timen (britisk bil, britiske enheter), XJ220 nådde opp til 220 mil i timen, derfor kunne man tro at XKR 75 kun kom opp i denne sneglefarten. Selvfølgelig går XKR 75 mye fortere med sin 5-liters motor og 523 hestekrefter. Jaguar feiret sitt 75-års jubileum, derav navnet. 75 år med heftige biler, det måtte feires. Engelske gentlemen foretrekker dog beskjedne feiringer, derfor blir kun 75 eksemplarer av denne råstilige begrensede modellen dukke opp på markedet.

75 heftige biler med V8-motor som bruker litt over fire sekunder på å nå 100 kilometer i timen. Jaguar XKR 75 er derfor blant de mest ettertraktede sportsbilene på markedet – utsalgsprisen var ikke stort høyere enn de andre nye modellene, derfor gikk de som varmt hvetebrød når Jaguar startet salget. Med toppfarter på 280 kilometer i timen er dette en av de bilene man absolutt vil prøve ut på Autobahn i Tyskland.