Henry Ford

Snakker vi om amerikanske muskelbiler, luksuriøse biler eller historiske klassikere, kan vi umulig unngå å nevne Henry Ford, bilindustriens største stjerne. Henry Ford var nemlig mannen bak T-Ford, den første bilmodellen som ble produsert raskt på samlebånd ved hjelp av en helt ny produksjonsprosess.

Et stort steg for raskere produksjon

Ved å dele opp arbeidet i små deler og gi hver mekaniker sin lille oppgave, gikk produksjonen av T-Ford utrolig raskt – over én million biler i året. Henry Ford gjorde bilen til allemannseie, og alle andre bilprodusenter innså hvor viktig det var å spre bilene blant folket. Slik oppstod den moderne konkurransen mellom de beste bilmerkene, og doningene som har blitt produsert som følge av dette gleder millioner av bilfrelste mennesker verden rundt.

Et geni med antisemittisk holdning

Ja, Ford hadde likevel sin mørke sider og var blant annet kjent som en antisemitt, men hans enestående arbeid som teknisk utvikler av ulike prosesser innen masseproduksjon har formet verden som vi ser den i dag. Hans selskap, Ford Motor Company, har gitt oss utallige heftige biler å se opp til, biler som alle bilelskere drømmer om å ha i garasjen. Mustang, F-150, Ford GT, Shelby Cobra, Ford Thunderbird fra 955 – alle disse unike bilene er veldig ettertraktet i den moderne verden.