Ford Fairlane 500

Ford er en av verdens mest kjente bilprodusenter, og de har sluppet en enorm mengde klassikere som alle bilelskere drømmer om, uansett hvor på planeten man befinner seg. Var man bilfrelst som barn, har man sikkert flere gamle plakater med de gigantiske doningene som kom ut av USA før i tiden.

En av de mest kjente Ford-modellene gjennom tidene var Ford Fairlane, spesielt Ford Fairlane 500, som dukket opp på slutten av 50-tallet. Det var slike biler Elvis kjøre rundt i, derfor fikk de kallenavnet Elvisbil av ungdommen her i Europa. Ford Fairlane 500 ser veldig original ut, og man kan lett kjenne den igjen om man er heldig nok til å se en. De to store frontlysene og det høye taket, med to vinger som bøyer seg ut av karosseriet på hver sin side over hjulene. Slike klassikere er høyt verdsatt her i Europa, spesielt blant den voksne befolkningen som vokste opp under Elvis og Beatles.

Også disse bilene hadde kraftige motorer på over tre liter hver, med hundrevis av hestekrefter og store, deilige seter både foran og bak. Fairlane 500 er over fem meter lang, altså en veldig stor bil som neppe er enkel å svinge rundt i. Siden det kun ble sluppet 15-20 000 Fairlane 500 årlig i USA, er dette en veldig dyr klassiker som koster en liten formue å kjøpe i god stand. Det er dog fullt mulig å importere dem til Norge – dette er i tillegg veteranbiler, altså blir kostnaden for å eie en slik minimale.