Ford F-150

Serien med F-modeller fra USAs mest kjente bilprodusent Ford har gledet bilelskere i årrekker. F-serien har vært det mest solgte kjøretøyet i USA i mer enn tre årtier, da spesielt med Ford F-150 i sentrum. Dette er en gigantisk pickup med en tyngde som kun kan dyttes av gåre på grunn av den kraftige motoren som skjuler seg under panseret. Ford F-150 – en gammel klassiker.

Ford F-150 har blitt produsert helt siden 1948, etterkrigstiden da all mulig industri gjennomgikk en lynrask vekst. Ford F-150 er lett gjenkjennelig på grunn av de gedigne størrelsen og utseendet mange er vant til fra amerikanske filmer. Denne store doningen er dessverre ikke å få kjøpt i Europa, siden størrelsen gjør at man umulig kan bruke den på smale europeiske veier. Den går dog som varmt hvetebrød i både USA og Canada, samtidig som mange rike meksikanere elsker å kjøre rundt i alle ulike F-modeller.

Også en moderne helt

Helt siden de aller første Ford F-100 og F-500 dukket opp på 50-tallet, har bønder og andre mennesker som bor utenfor storbyer stormet butikkene hver gang en ny pickup fra Ford dukket opp. Nå om dagen har flere filmer blitt lagd om denne kjente muskelserien fra Ford – for eksempel kan man raskt kjenne igjen en Ford F-100 fra 1953 på grunn av dens rolle i filmen Biler fra 2006.