Dragracing

Som vi har nevnt tidligere er mennesket et konkurrerende dyr. Vi liker å finne ut hvem som kan løpe raskest, hoppe høyest, dykke dypest, spytte gresshoppen lengst. Uansett hva vi finner opp, vil vi også vite hvor langt vi kan dra det ut. Intet om og med, bare rett frem.

Dragracing er kanskje noe av det heftigste å følge med på fra sidelinjen. Simpelt, rått og kraftig fra start til slutt. Dragracing handler nemlig om to motorkjøretøyer som skal kjøre rett frem så fort de bare kan, helt til vinneren kommer i mål. Ingen svinger, ingen hindere, bare en rett vei og en målstrek. Simpelheten bak det hele har gjort dragracing veldig populært blant vanlige bileiere, siden man alltid har muligheten til å avgjøre et veddemål – hvor som helst, når som helst. Dragracing er av den grunn strengt forbudt etter loven, men det stopper ikke hundretusener av ungdom verden rundt å gjøre det de elsker.

En kjapp nytelse på 400 meters bane

Vanligvis går et dragrace kun firehundre meter, altså avgjøres en oppvisning veldig raskt. Profesjonelt sett er dragracing også en sport, hovedsaklig i USA, der spesielle dragracingbiler bygges. Biler som kan dekke strekningen på fire sekunder fra stille posisjon. Dragracing er heftig å se på, uansett om det er hot rods, personbiler, firehjulstrekkere eller motorsykler som konkurrerer.