Chevrolet Impala

De fleste europeere forbinder kanskje ordet Impala med navnet på en antilope i Afrika, men på den andre siden av Atlanterhavet sitter tre hundre millioner amerikanere og har helt andre assosiasjoner. Impala er nemlig navnet på en av de meste kjente Chevrolet-modellene gjennom tidene. Impala har alltid vært den dyreste, mest luksuriøse i modellen i rekken av personbiler Chevrolet har sluppet ut.

Dette var også den mestselgende bilen i USA i lange årrekker, helt til konkurransen ble såpass stor at Chevrolet måtte vike unna for andre produsenter. Utallige sanger har blitt skrevet om denne ekstremt populære bilen – noe slikt hadde vært umulig i Europa, der alt som er megapopulært raskt blir utrendy og går i glemmeboksen. Chevrolet Impala har alltid hatt en kraftig motor under panseret, derfor er de gamle klassikerne å se på som muskelbiler.

En av de stiligste og mest ettertraktede av alle Impala-modeller er den fra 1967, med utrolig bred front og store, komfortable seter man virkelig kan strekke ut beina i. Denne modellen har blitt brukt i utallige mafiafilmer, siden råskapen den skjuler under panseret kun kunne bli forbigått av råskapen til de tøffe gangsterne som satt bak rattet. Chevrolet Impala er og forblir en markedsleder på USA, men de færreste Impala-modellene når hit til Europa. De er rett og slett får store og kraftige.