Chevrolet Corvette L88

Corvette-serien fra Chevrolet er blant de mest populære sportsbilene gjennom tidene, men til og med disse modellene har sine spesielt utvalgte klassikere som er spesielt vanskelige å få tak i. Mange ulike typer har dukket opp gjennom årene, og de aller fleste verdsettes veldig høyt uansett hvilket år de er lagd. En vakker og sjelden modell.

Chevrolet Corvette L88 er en av de mest sjeldne Corvette-modellene noensinne, og det sies at det kun er ett hundre slike biler igjen her i verden – dette gjør bilen uvurderlig, altså er det umulig å fastslå en markedspris. Corvette L88 kom som en del av C2, altså andre generasjon Corvette-modeller. Disse kom kun ut fire år på rad, mellom 1963 og 1967, under navnet Corvette Stingray. L88 var den kraftigste motoren Chevrolet hadde skapt noensinne uten å bruke den i konkurransesammenheng.

Med nesten seks hundre hestekrefter var dette en banebrytende motor verden ikke hadde sett tidligere. Dermed var også prisen på Corvette L88 utrolig høy, og produksjonen stanset altså etter et par år. Den vakre Stingray-varianten ble videre brukt ved flere tilfeller, og man kan faktisk se slike doninger på norske veier fra tid til annen. Disse Corvette-modellene er noe mindre enn de andre, med en stilig front og minimal bakdel – fra enkelte vinkler ligner de til og med på tidlige Porsche-modeller.