Bugatti Veyron

Vil man virkelig slå naboen når det komme til maksimal (lovlig) fart på doningen i garasjen, er det et veldig enkelt, om ikke utrolig dyrt valg. Verdens raskeste serieproduserte bil er nemlig Bugatti Veyron, en muskelbunt i stilig forpakning som fåes kjøpt her i Europa til veldig stive priser. Ikke lenger i produksjon.

Siden produksjonen stoppet opp i 2014 og Volkswagen-konsernet bestemte seg for å avvikle Veyron-utviklingen, er det umulig å kjøpe en ny Bugatti Veyron. Dermed må man ty til bruktbilmarkedet, der de går for snaue fem millioner kroner. Naboen vil både hate og elske deg samtidig. Problemet er at en Bugatti Veyron når den maksimale fartsgrensen i Norge allerede i første gir, derfor blir det vanskelig å holde seg lovlydig med en slik galing i garasjen.

En heftig diamant med rekordfart

Bugatti Veyron var verdens raskeste bil det faktisk var mulig å kjøpe i bilsalongen, med en maksfart på hele 430 kilometer i timen. Med 1001 hestekrefter og en W16-motor når den 100 kilometer i timen på litt over 2 sekunder, noe de fleste vanlige bilister neppe kan forestille seg. Flere Veyron-modeller står på ulike kjøresentere i Tyskland og USA – er du innom er det all grunn til å gi fra seg noen tusenlapper for å få prøve ut denne utrolige bilmodellen på en ordentlig bane.