AC Cobra

AC Cars Group Ltd., som er et av Englands eldste bilmerker, produserte på slutten av 1950-tallet bilmodellen AC Ace. Under panseret hadde bilfabrikanten satt inn en AC 2-liters motor eller en Bristol-motor med seks sylindre. I 1959 ble Bristol-motoren byttet ut med Ford Zephyr-motor.

Racingføreren Carroll Shelby kontaktet fabrikken i 1962. Han trengte en bil som kunne konkurrere med Chevrolet Corvette og ønsket seg en Ford V8 motor under panseret i Ace-bilene. Den nye bilen ble AC Cobra som under testkjøring kom opp i utrolige 325 km/t. 1965 Shelby AC Cobra Mark III ble en skarp konkurrent til Corvette og i 1965 slo den også uovervinnelige Ferrari Scuderia i GT-løpet World Manufactures Championship. Bilen holdt unna et par år før Ferrari kom opp og utklasset bilen. Behovet for enda større motor meldte seg.

Ingeniørene ved AC Cars og Ford utviklet et nytt chassis – MK3-chassis – og bilen ble hetende AC Cobra MK3 – under panseret hadde bilen en 427 FE Nascar Side Oiler Ford V8-motor og racerbilen var omtrent uslåelig. Fabrikken produserte i tillegg til konkurransebilen også en gateversjon av bilen med svakere motor. Shelby solgte de siste konkurransemodellene som han kalte Cobra 427 SC. Denne bilen er i dag meget ettertraktet modell og du må regne med å gi opp mot ti millioner kroner for en slik bil.

AC 289 med mindre motorer enn 427 MK3 Cobra ble produsert for det europeiske markedet. En grand tourer-modell – AC 428 Frua – ble produsert for rike kunder. Denne bilen ble produsert med et GT-karosseri. Bilen var derimot en meget dyr bil å produsere og produksjonen opphørte i 1973.

AC-selskapet ble solgt til Ford og CP Autokraft i 1987. Det er noen biler som får bilentusiaster til å hive etter pusten – AC Cobra er en av disse. Bilen er et yndet samleobjekt verden over.